Sinterklaastijd en kerst

Het boek van Sinterklaas 2+

Passend voor de spannende tijd van het jaar.
Een voorstelling met poppen speciaal voor de jongste Sinterklaas-kinderen.
De weken voorafgaand aan het sinterklaasfeest, behoren voor de kinderen tot de meest spannende tijd van het jaar. Om deze spanning te ontladen heeft Koos Wieman een voorstelling gemaakt speciaal voor de kleinsten.
We zien het grote boek van Sinterklaas, maar komt Sinterklaas nu wel of niet of wordt het een voorstelling met ‘Sinterkoos’?
Het is een voorstelling waarin alle belangrijke attributen zoals het boek van Sinterklaas, de mijter, de stoel, Sint z’n baard en staf een rol spelen.
Naast vele bekende liedjes leren de kinderen nog een oud welkomstlied en een speciaal door Koos gemaakt lied.

Het Sinterklaasfeest is vanouds een feest dat iedereen, groot of klein op zijn eigen manier kan beleven.

Sinterklaasvoorstelling poppenkast vanaf 4 jaar

Poppentheater Jacobus Wieman heeft een speciaal sinterklaasprogramma met poppenkast. Koos ontdekt dat de zaal vol zit met kinderen. Dat betekent gezelligheid. Hij wil graag iets voor de kinderen doen maar er staat een poppenkast en daar mag hij vast niet aankomen. Zal hij proberen eens in die kast te kijken? In de poppenkast speelt zich een spannend verhaal af rond het feest van Sint Nicolaas. Alle ingrediënten uit het sinterklaasfeest komen in de poppenkast met milde humor terug.
Sinterklaas heeft het druk. Daarom vraagt hij ook dit jaar weer de hulp van Erik. Erik is daar erg trots op, maar hij vindt het niet leuk dat iedereen het te druk heeft om hem te zeggen waarmee hij kan helpen. Erik is geen Piet.
Al snel ontmoet hij een klein Pietje dat het vak van Piet nog moet leren. Het paard heeft kuren. En er sluipt iemand door de kamers van Sinterklaas. Hoe zal dat aflopen als Erik samen met een bang maar dapper en slim Pietje deze problemen moet oplossen?

De voorstelling wordt ingeleid met een korte act met één van Koos zijn lievelingsproppen: Poesie!

Sinterklaasdraaiorgeltje

Koos kan met zijn kleine draaiorgeltje dat hij in 2010 zelf heeft gebouwd een aantal echte Sinterklaasliedjes spelen. Het is mee te zingen en als iedereen meedoet is dat heel sfeervol.

Klik op de onderstaande titels, dan start een youtube filmpje met het liedje. ook in Karaoke versie.

Liedjes zoals: Hoor de wind waait door de bomen
Zie ginds komt de stoomboot

Er zijn een aantal oude Sinterklaasliedjes opgenomen. Koos zingt ze samen met Poesie. Deze liedjes zijn echt uit Grootmoeders tijd en misschien nog wel ouder.

Och moeke hoor eens even

Brief aan Sinterklaas.

Klein schoentje zwart, klein schoentje wit.

Zachtjes gaan de paardenvoetjes.

Hoor de wind waait door de bomen.

of deze.

Wie komt er alle jaren

Kerstpoppenspel: Kabouterkerst avontuur

Een poppenkastverhaal over twee kabouters die de kerstman mogen helpen. Kerstsfeer met: kabouters, een hond, een sneeuwpop een akelige buurvrouw en een kacheltje. Beginact met Poesie in zijn mandje.