Nieuws

(Bijgewerkt op 24-01-2022)

Presentatiedag in Zuidpleintheater geeft start van 2023 aan.

16-01-2023 was de presentatiedag van Theaterbureau Frijns. Poppentheater Jacobus Wieman speelde daar al om 9:40 uur de voorstelling Een thuis voor muis voor een groep kinderen die zeer vrolijk meededen. ook was er al een stel mensen uit de wereld van het theater aanwezig om te kijken of het iets voor hun organisatie is. In de middag maakte Dionne bekend dat het thema voor de kinderboekenweek dit jaar: ‘Bij mij thuis‘ is. Een thuis voor muis past daar heel mooi in en het decor is een boekenkast.

Poppenkast Binnenwegplein heeft brand- en bluswaterschade. Maar in mei zijn we er weer.

Er was brand bij onze buurman van Panini en het Tostihuis, onze andere buurman heeft ook schade. We kunnen de klep, die normaal met een sleutel bediend kan worden, alleen handmatig openen. We hebben water en roetschade. gelukkig hadden we de gordijnen van het theatertje er al uit voor de winterstop. Vier keer waren we op het dak om te pompen zodat we binnen foto’s konden maken voor Stedin. De ene keer waren de foto’s niet scherp genoeg en de tweede keer waren de bestanden te groot. Pas in mei willen we weer open. Hopelijk is dan weer alles in orde. Al zullen we daar wel het één en ander voor moeten doen.

Nieuwe website met dank aan Michiel Bos van de Toonwerkplaats.

Meer dan 40 jaar ervaring.

Poppentheater Jacobus Wieman speelt inmiddels meer dan 40 jaar professioneel poppenspel.

Poesie in Dordt.

In Dordrecht maken Jacobus en Poesie de serie: Doorkijkjes, een kinderprogramma samen met Via Cultura. TV zender via internet. te zien tussen de programma’s op b.v. Via Cultura youtube.

Er zijn plannen voor een nieuwe voorstelling met veel illusie want poppenspel werkt als de illusie werkt.

Volg ons ook op Facebook: Poppentheater Jacobus Wieman

Speellijsten van de voorstellingen en lesbrieven en PR materiaal zijn te vinden op de website van: www.theaterbureaufrijns.nl